Meseműhely

MESEMŰHELY – ÚJ!!!

mesecoaching

Újdonság: a mesehős teljes útját, valamennyi állomását egyvégtében járjuk be.
Onnantól kezdve, hogy felismerjük a saját kalandunkat egészen addig, hogy rátalálunk a segítőinkre, szembenézünk a próbákkal, nehézségekkel, a feladatokkal. A régi dolgok halálával, az újak megszületésével…
Egészen addig, hogy rátalálunk az aranyalmáinkra…


TÜNDÉR ILONA ÉS ÁRGYÉLUS, avagy
a mesehős útja az aranyalmákért

Meseműhely – coaching fölnőtteknek:  2018. június 8-9.
péntek: 16-20 óráig,  szombat: 9-17 óráig


Mire számíthatsz? Mi történik a kurzuson?

Biztosan ismeritek a mesét, amikor éjszaka folyton ellopja valaki a király aranyalmáit. Azokat, amiknek a gazdagságát köszönheti.
Mi is van ezekkel az almákkal? Hogyan támogatja  a mese azt az utat, amit meg akarok tenni a párom felé, önmagamért, a világomért?

Többek között ezekre a kérdésekre keressük együtt a választ.
Egy intenzív másfél napos találkozóra/kurzusra várunk, egy hangulatos budai lakásba, ahol 5-7 fővel csoportos coachingban vehetsz részt, amit egy népmese történetére fűzünk fel.
Ezek a mesék felnőtteknek szólnak.
Mire számíts?
Élményre! Kalandra különféle rajzeszközökkel. A mese által “hozott”, időnként döbbenetesen új nézőpontok találására.
Elmélyült figyelemre. Erőre, lendületre. Csendre, beszélgetésre. Támogatásra a benned lévő hős előhívásához.
Arra, hogy szombaton este, a kurzus után könnyű léptekkel és lélekkel sétálsz végig a Szilágyi Erzsébet fasoron, és már mindig máshogy nézel majd  a mesékre.
Várunk!


 Vannak, akik azt hitték, előadást kapnak a mesékről. Vannak, akik tudományos elemzésekre számítottak.
Egyesek új szempontokat szerettek volna megismerni, máshogy csomagolt ropogósan friss információt.
Néhányan meseterápiára számítottak.

ŐK AZONBAN MIND RÁJÖTTEK, HOGY A MESECOACHING MÁSRÓL SZÓL!

Arról, hogy ténylegesen el lehet indulni a mesehős útján.
Arról, hogy valódi tapasztalatot szerezhetünk, valódi erőforrásainkat ismerjük fel (végre!).
Arról, hogy be tudjuk járni női és férfiútjainkat, egymásért, egymást emelve.

Ennek a mi mesebeli utunknak most 12 állomása van.
Abban segítünk, hogy végigmenj rajta, egészen Tündér Ilona váráig,
és abban is támogatunk, hogy vissza is tudj jönni onnan.

Megmutatjuk neked az utat, az állomásokat, és azt is, hogy hogyan állhatod ki a próbákat.
Helyetted azonban senki nem vállalja át a dolgodat, viszont ha belekezdesz velünk ebbe a kalandba, akkor mesés segítséget kapsz hozzá.

Támogatást, hogy azzá válhass, akinek születtél.
Támogatást, hogy megtedd, amire születtél…
Végre.


Kérdések, vélemények:

 

Mi történik a kurzuson?

„Nem tudtam, hogy a coachingban mit edzünk? Mit fejlesztünk?

Aztán rájöttem, hogy a lelkünket, a dolgokhoz való hozzáállásunkat, a szemléletünket, hogy segít megtalálni a kulcsot a megoldáshoz.

A coaching folyamata nem olyan mintha pszichológushoz mennénk és nem is terápia, nem a múltat elemzi, hanem a bennünk rejlő erőforrásokra és a jövőre fókuszál. Olyan dolgot tesz amire minden emberi érintkezés során vágyunk: nem próbál tanácsot adni… Nem ítél meg bennünket, hogy aztán kisegítsen egy hasznosnak gondolt kész “csomaggal” hanem…
Hanem arra késztet (a maga igen változatos eszköztárával), hogy képesek legyünk a saját erőforrásainkat felmérni, megérezni, “aktiválni” és olyan helyzetbe hozzon minket, hogy egyszercsak végre szempontot váltsunk és magunkra, az elakadásainkra, a problémáinkra más szemszögből is rálássunk! Ugye milyen elképesztő?
Mikor “tükröt tart” eléd egy helyzet, hogy miért is vagy tulajdonképpen tehetetlen? Miért topogsz? Halogatsz? Miért nem lépsz, nem döntesz?
Mindezt úgy, hogy annyira “meredek” amennyit még elviselsz. Amennyit jó érzéssel be tudsz fogadni.
Annyit ad, amennyi pont segít. A tükröt te magad figyeled és annyi lesz benne, – pont annyi, amilyen alapossággal meg szeretnéd vizsgálni magad benne.”

Csoportos coaching. Most mindenki előtt ki kell adni magam?!

„Sehogyan sem fért a fejembe, hogy hogyan lehet egy ilyen szituációt teremteni csoportos keretek között. Még akkor sem, ha ez a csoport mondjuk csak 5-7 embert jelent. Rendben van, keresem az erőforrásaimat, szembenézek a belső tükrömmel, őszintén. De hogy fogom én ezt megtenni vadidegenek előtt? Minek oda az a pár ember???
Kétségbeesésemet fokozta az, hogy olyan módszerekkel is dolgozhat a coach, amivel én még sosem találkoztam saját tapasztalatként pl. drámajáték és egyéb kreatív eszközök, amik szinte mumusnak tűntek hirtelen nekem.

Óriási élmény volt, amikor megtapasztaltam, hogy a valóságban mi történik. Érthető módon, mindenki úgy jön egy kurzusra, hogy szeretné, ha nem kéne mások előtt “kiadni” magát, és valamennyire mindenki “takargatja” a problémáit. Ezért döbbenetes élmény volt számomra, amikor kiderült, hogy szó sincs arról, hogy nyíltan, idegenek előtt “színt kelljen vallani”. Ezért van a mese. És a népmese nagyon mély, nagyon magas és nagyon sokrétű. A mese kínálta próbákba, lehetőségekbe, konfliktusokba, helyzetekbe belebújva ki-ki dolgozhat magán akár egyetlen szó nélkül is. Ugye milyen zseniális?
Mert helyzeteken dolgozol, kihívásokon, amik nem attól lesznek valódiak, milyen helyszínen, vagy kivel történnek meg. A mesében, persze, ott történnek.

Ugyanakkor mégis bennünk. És itt jön be a képbe az a pár segítő, akik mind más szemszögből fogják látni ugyanazt.

Azon kapod magad, hogy tágul a világ és már nem csak egyedül vergődsz megoldást keresve, hanem több ember teljesen különböző helyzetből nyújtja feléd a kezét, és végre elkezded látni a fától az erdőt!”


Vélemények az önismereti mesekurzusról:

 

„Jó volt átélni, hogy a két különböző személyiség és módszer milyen összhangban tud együtt dolgozni, és támogatni minket.”  Hári József

 „Az itt történtek, mondottak még biztosan dolgoznak belül. Lesz utóélete.” D. Cs.

 „Szépen együtt dolgoztok, így volt kerek egész a kurzus, ketten tettétek azzá! Csendes, támogató, biztonságos légkört biztosítottatok, amelyben mindenki csak annyira nyílt meg, amennyire akart. Sok rétegét megmozdítja a személyiségnek ez a közös munka, és elindít jótékony folyamatokat az önismereti úton.”  Székely Márta

„ Érezni a közösséget, mindazt az erőt, amit az ember csak a többi emberrel élhet át, hogy bár mások vagyunk, mégsem különbözünk egymástól olyan nagyon. A kurzus hozadéka számomra az őszinteség, ami megmutatta erősségünket és esendőségünket egyaránt. Hogy mindenkinek van saját ARCA!”  Gerencsér Anita

 


Házigazdák

korcz-judit

F. Korcz Judit

tréner, teamcoach, coach, facilitátor, drámapedagógus

Hitvallás: EGÉSZBEN szeretek és tudok dolgozni. Ez azt jelenti számomra, hogy a meglévő tapasztalataimhoz, tudásomhoz építem hozzá az ÚJAT. Hiszek abban, hogy az élet minden területén emberek vannak, egyetemes emberi problémákkal és örömökkel. A coach hivatás számomra annak a lehetősége, hogy közelről figyelhetem az emberi fejlődést. Minden, ami most valóság, valaha egy álomképpel kezdődött. Számomra a legizgalmasabb munka: azoknak a fejlődését támogatni, akik ezeket az álomképeket valósággá tudják tenni…  A mesék mindig fontos szerepet játszottak az életemben. Az Önismereti Mesecoaching három éve született. Folyamatosan fejlődök, tanulok általa, és dolgozom a magam meséjén…

makoldi-gizella

Túriné Makoldi Gizella

alkotó ember
tanulmányok: Család, Képző- és Iparművészeti Szakközép, Magyar Képzőművészeti  Egyetem, Munkatársak, Diákok

Hitvallás: Az alkotó munka olyan komplex dolog, ami minden ember életében jelen van valamilyen szinten, amikor érzéseinket, vágyainkat, gondolatainkat formába öntjük: egy tánc során, egy történet elbeszélésekor, egy mézeskalács elkészítésekor vagy akár, ha a kertet gondozzuk a ház körül. Az alkotó munka magában foglalja mindazt, hogyan gondolkozunk, használjuk a szívünket és ezt – akár valamilyen manuális folyamat során anyagba formázva – kifejezzük. Akad-e olyan ember aki ezt ne tenné meg élete folyamán? Szeretném, ha ennek minél nagyobb teret nyitnánk az életünkben!


Gyakorlati részletek:

Részvételi díj: 26 000 forint
Fizetés: A részvételi díjat előre utalással kérjük fizetni, az alábbi számlaszámra: Fehér Csaba 57800291-10034198-00000000 (B3 Takarékszövetkezet)

Kedvezmény: Aki már részt vett valamelyik kurzusunkon, az 10% kedvezményt kap.
2018. május 28-ig való jelentkezés (és befizetés) esetén szintén 10% kedvezménnyel lehet jönni a kurzusra.
A kedvezmények nem vonhatók össze.

Helyszín:  1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 79.

Elérhetőség:
Arra kérjük írj nekünk, tegyél fel kérdést, jelezz vissza bátran!
A kurzusokat szeretnénk rugalmasan, a közös igényekhez alakítani!
Kapcsolat: muhelykurzusok@gmail.com

Megtalálhatsz minket a facebookon is: https://www.facebook.com/egyhely.kurzusok/


Jelentkezem a kurzusra:

12 alkalom & 12 mese
Sending