Rólunk

Hogy vagyunk mostanában?

Beszélgetés Bukits Esztivel – BESTi

Kérlek mutatkozz be pár szóban, mi az amit szívesen elmondanál magadról?

Számomra mindig is nehéz volt bemutatkozni, pár szót írni, vagy mondani magamról, de úgy gondolom most itt az idő, hogy megfogalmazzak pár gondolatot. 
Bukits Eszternek hívnak. Az élet elég sok mindent sodort elém, valamibe belefogtam, valamit csak elkezdtem, de abbahagytam és valamiket beillesztettem a mindennapjaimba. Keresem a helyem a világban, és ebből a sok dologból rakosgatom össze önmagam.

Mégis amit igazán a szakmámnak mondhatok az a nemezművesség, már elég sok éve foglalkozom gyapjúval. Felnőtteket oktatok és gyerekeknek tartok foglalkozásokat, illetve saját örömömre, megrendelésekre dolgozom Szombathelyen lévő műhelyemben, így lettem a BESTi márka megalkotója. Ha egy mondattal kéne megfogalmaznom, a célom az alkotás szeretetének átadása.

Miért pont ez a márkaneved? Hogyan jött az ötlet?

A név elsősorban a Bukits Eszti-ből származik, mint B.Eszti, de ennél sokkal többet jelent számomra. Szerintem nagyon fontos egy márkanévnél, hogy valami üzenetet is hordozzon magában, ha nem is feltétlenül azoknak, akik elsőre olvassák, így az elnevezés legfőképpen magamnak szól. A munkáimban mindig a legjobbra törekszem, nem adok ki olyan alkotást a kezeim közül, amivel nem vagyok megelégedve. A BESTi / best(i) tehát egy motiváció saját magamnak, ami mindig ott van a fejemben akár milyen tevékenységet végzek.

Hetek, hónapok teltek el úgy, hogy önként, aki csak tehette, visszahúzódott az otthonába. Neked mi volt a legnagyobb váltás ebben?

Szerencsés helyzetben voltam, mert a karantén előtt lett vége egy nagyobb munkának. Nem szoktam évekre előre tervezni, de akkor tudtam, hogy pihenésre, otthonlétre és saját magamra van szükségem. Így nekem nagyon jól jött ki ez a pár hónap. Bevetettem magam a műhelybe, évek óta halasztgatott dolgokat fejeztem be és tervek, vágyak egy részét tudtam megvalósítani.
Az életem eddig is kisebb váltások sokasága volt, most úgy érzem sikerült egy nagyobbal is együtt mozognom.

Hogy vagy? Hogy viseled a helyzetet? Hozott-e ez a visszavonulás valami olyan lehetőséget az életedbe amivel eddig nem éltél? Hozott-e valami újat aminek örülsz? Vagy amit értékelsz?

Ebben az időszakban érdekes dolgokat figyeltem meg, rengeteg pozitív és szép élményem van.
Nagyon jólesett magammal foglalkozni, mind testileg, mind lelkileg. A művészet mellet a testmozgás elengedhetetlen számomra, erre is nagyon jó volt ez a pár hónap, illetve sikerült egy napi rutint beépítenem, egészséges étkezéssel, sporttal, alkotással.  

Érdekes, hogy a saját lényünkre hagyunk a legkevesebb időt a mindennapokban, akivel az egész életünket leéljük, ha akarjuk, ha nem. Érdemes odafigyelni a kívánságaira.

Ez a pár hónap rávilágított arra is, hogy egy gyönyörű helyre születtem, ahol körbevesz a természet ezer csodája, amikről órákig tudnék mesélni. Elég csak beleszippantani a levegőbe, beleharapni egy jó érett, zamatos eperbe, vagy beszívni a nap sugarait.

A személyes találkozások, és utazások hiányában sikerült hátrahagynom olyan dolgokat és embereket amikről, akikről azt hittem, hogy fontosak, és kiderült az is kik azok, akik tényleg részesei az életemnek.

Úgy érzem ez az időszak hozzátett egy pluszt az élethez.

Mi az amin szívesen változtatnál, ha ismét beindul az élet? Mit vársz nagyon?

Őszintén nekem a karantén alatt is ugyan úgy folyt az élet, mint előtte, csak más került a hangsúlyba. Semmin sem változtatnék, szerintem egy nagyon jó lehetőség volt ez az időszak arra, hogy meglássuk mi az, amire az életünkben a fontosságához képest eddig kevés figyelmet fordítottunk. Ez mindenkinek más, család, barátok, önmaga, kutyája, a kertje stb. A jövőben igyekszem ezeket nem figyelmen kívül hagyni, és nagyon várom a további élményeket és tapasztalásokat.

Mivel jönnél újra az Egy helyre?

Az Egy hely nekem egy igen kedves hely. Számos workshopot tartottam már ott, alkalmam volt bekukkantani a Kompozíciós Szabadiskola egy-egy foglalkozására is, megismerkedtem új alkotókkal, kísérletezőkkel, és fantasztikus munkákat tudtunk eddig létrehozni közösen Makoldi Gizó vezetésével. Van olyan is, hogy csak arra járok, beugrom, leülök a fotelba és bámulom a rajzeszközös szekrényt. Nagyon szeretek ott lenni, mindig felemelő és feltöltő élmény és a lehetőségek tárháza.

Remélem a jövőben is alkalmam lesz ott dolgozni, tanulni, és bámulni a rajzeszközös szekrényt. 😀

BESTi elérhetőségei: https://www.facebook.com/bestinemez/
Instagram.com/besti.art

Leave a Reply