Rólunk

Hogy vagyunk mostanában?

Beszélgetés Sőtér Sacival – Mozgásban a Lélek

Kérlek mutatkozz be pár szóban, mi az amit szívesen elmondanál magadról?

Sőtér Saroltának hívnak. Nia és Pilates tanár vagyok, valamint önismereti módszerekkel foglalkozom úgy, mint családállítás, kronobiológia, Bach virágterápia és Points Of You, valamint ezek mindenféle kombinációja. Mozgásban a Lélek néven állt össze bennem ez a csomag.

Abban hiszek, hogy az életnek könnyűnek és természetesnek kellene lennie, a léleknek szabadon szárnyalónak, a testnek egészségesnek és a szívünknek pedig boldognak. Hiszek abban, hogy ez az alap-beállításunk, hiszen erről álmodunk és erről vannak a legmélyebb emlékeink. Nincs más dolgunk tehát, mint emlékezni és megtapasztalni mindezt a hétköznapokban. Nehéznek tűnik, azonban egyszerűbb, mint gondolnánk. Nem kell hozzá más, mint tudatosság és kitartás. Felelősek vagyunk önmagunkért, van választásunk és mindig van segítség….


Hetek, hónapok teltek el úgy, hogy önként, aki csak tehette, visszahúzódott az otthonába. Neked mi volt a legnagyobb váltás ebben?

Én nagyon jól megvagyok alapvetően otthon, ha ez a saját döntésem. Ez most azonban nem az volt, ezért elég rendesen bekapcsolt a félelem-központom az első héten… Aztán meghoztam a döntést, hogy folytatom a táncot online (mindig szerettem  volna, de folyamatosan halogattam) és ezzel visszataláltam a középpontomhoz. Az emberi elme egy csodálatos és egyben ijesztő minősége, hogy bármire valóságos érzésekkel és érzetekkel reagál. Ez jó volt, mert egy kis like-jelben láttam és éreztem mindenkit magam körül a virtuális térben, de félelmetes volt megtapasztalni, hogy valóságnak éltem meg azt is, hogy ez így van rendjén… és ebből az állapotból nehéz volt újra elindulni, újra visszatérni a normális kerékvágásba.

Hogy vagy? Hogy viseled a helyzetet? Hozott-e ez a visszavonulás valami olyan lehetőséget az életedbe amivel eddig nem éltél? Hozott-e valami újat aminek örülsz? Vagy amit értékelsz?

Nekem egyértelműen hozott. Nézhetem úgy, hogy, mint egy forgószél mindent felkapott, megpörgetett és szanaszét szórt. Azonban inkább azt érzem, hogy megtettem egy csomó mindent, amit halogattam. Ezen kívül napról-napra tanítja a jelenlétet és azt is, hogy vállaljam fel azt aki vagyok – mindent amit teszek, mondok, hiszen az online térben mindennek nyoma van. A karantén alatt szinte mindenki elérhetővé vált, így igazán jól az működik, ami tisztán belőlem jön. Meg kellett tanulnom újra hallgatni a belső hangra és engedni, hogy vezessen abban, hogy mit és hogyan csináljak. Ez nagyon jó, végtelenül felszabadító érzés. Hálás vagyok érte.

Mi az amin szívesen változtatnál, ha ismét beindul az élet? Mit vársz nagyon?

Nem tudom… azt érzem, hogy most nem engedik, hogy előre lássunk és tervezzünk. Most újra el kell indulnom, újra meg kell tapasztalni hogyan tudom folytatni az eddigi munkámat. Nagyon-nagyon várom az együtt-léteket, az együtt-táncolásokat és a közös programokat. És valamiért várom azt is, hogy merre tudok menni a virtuális térben… Izgalmas dolgok, végülis van mit várni… 🙂

Mivel jönnél újra az Egy helyre?

Tánccal, gyógyulással, fúziókkal… Mert alkotni, táncolni és boldogan élni mindenki tud… 🙂

Sőtér Saci elérhetőségei: https://mozgasbanalelek.webnode.hu/
https://www.facebook.com/mozgasbanalelek/