Szabadiskola

KOMPOZÍCIÓS SZABADISKOLA

A közös élményekért – a művészet befogadásáért – az alkotás öröméért!

ALKOTÓI ÉS MŰVÉSZETI KURZUS KÖZÉPISKOLÁSOKNAK ÉS FELNŐTTEKNEK 

Mikor komponálunk?
Amikor különböző dolgokat összerendezünk. Összetevő lehet minden amit érzékelünk.  Lehet az idő, lehet maga az élet.
Amikor alkotunk, - akarva, akaratlan, - kifejezzük a világhoz való viszonyunkat.

Hetente, minden CSÜTÖRTÖKÖN 15-17 óráig

Magadra ismersz?

“Egyszer volt, hol nem volt…”
Vágysz egy nyugodt műhelyre, ahol támogató közegben dolgozhatsz?
Nincs lehetőséged otthon rendszeresen helyet csinálni a rajzoláshoz és elpakolni magad után? Itt mi ezt megtesszük neked!

  • Eszközöket, helyet és lehetőséget is biztosítunk az alkotáshoz.

“Aki nem hiszi, járjon utána!”
Inspirál az, ha – nem a “kész tudást” tanulod meg, – hanem azt, hogyan keresd meg a saját válaszaidat? Szeretnéd kialakítani a saját véleményedet? Szívesen felfedeznél különböző szempontokat a művészet területén? Nyitott vagy rá, hogy más-más anyagokkal és technikákkal kísérletezz?
Vállalkozol arra, hogy megkeresd és kialakítsd a saját eszköztáradat?
Kíváncsi vagy arra: mire vagy képes?
Van kitartásod és van merszed belemenni a dolgok közepébe? Értékeled azt, ha fokról-fokra tudsz haladni velünk?

Ha elhiszed, hogy nem mindig a látványos megoldások a legjobbak, ha Te is keresed a hitelességet, - akkor jó helyen jársz!

Mire készülj?

Együttlétre a művészet jegyében, úgyis mint alkotó, úgyis, mint befogadó.
Olyan művészetekhez köthető feladatokkal, amelyek nem igényelnek előképzettséget és lexikális tudást sem. Amelyek a saját ötleteidre, érzéseidre, gondolataidra, kreativitásodra épülnek, mindegy hány éves vagy éppen.

Nem a tájékozottság az alap, hanem a nyitottság, a megismerés és felfedezés vágya.

Játszani hívunk egy olyan játékra, ami nem verseny (sem magaddal, sem másokkal). Egy igazi elképzelős, beleélős, belefeledkezős… ahogy gyermekkorunkban is tudtunk játszani komolyan és időtlenül.

Bár nagyon is komoly dolgokkal foglalkozunk, olyanokkal, mint a művészet, mint a rajzolás, a festés, a különböző anyagok megismerése, kipróbálása.
Kitartó munkát és alaposságot igénylő találkozások lesznek ezek!

Felfedezzük a valóságot a látszaton túl!


Konkrétan

Találkozzunk csütörtök délutánonként 15 – 17 óráig.
Hiszek a hosszú távú folyamatokban, hiszek az építkezésben. Jó, ha rendszeresen jársz. Azonban fontos, hogy tudd: annyit vagy velünk, ahányszor jönni tudsz. Egymásra épülő témákban gondolkozunk. Ha kihagysz valamit, a te dolgod. Eljöhetsz csak egyetlen alkalomra is!

A teret, a témákat és anyagokat mi biztosítjuk. De ha van kedvenc eszközöd ami hozzád nőtt, vagy szeretnéd kipróbálni, nyugodtan hozd el!

Egy alkalom ára 3.000. Ft
Az első alkalom amikor jössz: ajándék.

“Beeshetsz” hozzánk, de jobban örülünk, ha jelzel! Itt, vagy a facebookon: https://www.facebook.com/egyhely.muhely/

Főként a képzőművészet témakörében mozgunk, de szeretjük összekötni a különböző alkotóterületeket. Amiket biztosan kipróbálhatsz, az a ceruza, szén, pasztell, olajpasztell, tempera, vízfesték, akril, ragasztás…

Témáink a kézségek felfedezésére és fejlesztésére irányulnak. A ritmus megtapasztalása pédául lehetséges hangokkal, mozdulatokkal, a látható és megfogható dolgok által, de kevésbé megfogható módon is: pl. az időnek is van ritmusa, amit érzékelünk ugyanúgy. A ritmus lehet egy láthatatlan belső utazás is. Szeretjük, azokat a kérdéseket, amelyekre annyi válasz lehetséges, ahányan éppen vagyunk.

Kompozíciós Szabadiskola

Tanáraink Képzőművészeti Egyetemeken végzett képzőművészek több művészeti területről. Túriné Makoldi Gizella festő-restaurátor, Túri Péter szobrászművész. Alkalmanként meghívott tanárokkal, előadókkal is dolgozunk.

Az alkotás lehetőség.
Lehetőség, hogy kilépve egy ajtón letegyük a napi terheinket. Lehetőség, hogy “egy szempillantás alatt” ott legyünk, ahol akarunk. Az alkotás lehetőség arra, hogy formát adjunk akár a legmegfoghatatlanabb dolgoknak is.
Az alkotás bevon. Az alkotás cselekvő. Az alkotás teremtő közeg. Felemel, ellazít, felold. Felvillanyoz, felráz, feltölt.
Az alkotás válasz: válasz pont akkor, épp akkor, amikor szükségünk van rá.


 Legyünk EGYÜTT!

Írj ha csak másik időpontban tudnál jönni, vagy egyéb kérdésed van! Nézz körül az általunk szervezett műhelyfoglalkozásokon, táborokban is!
Vegyük fel a kapcsolatot!
Címünk: egyhely.muhely@gmail.com

Helyszín: Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 79.


Jelentkezés

Nyári tábor űrlap
Sending